GRADSKO VEĆE USVOJILO ZAVRŠNI RAČUN BUDŽETA GRADA UŽICA ZA 2015. GODINU

Članovi Gradskog veća usvojili su završni račun budžeta grada Užica za prošlu godinu gde stoji da su ukupni prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva budžeta 2.549.808.000 dinara. Istovremeno, ukupni rashodi i izdaci iznosili su 2.428.392.000 dinara. Na ovoj sednici usvojena je i informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih tromesečnih izveštaja o realizaciji godišnjih programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač grad Užice za prva tri meseca ove godine. Prema podacima iz informacije, poslovanje preduzeća je bilo u skladu sa usvojenim godišnjim programima, a pojedina odstupanja uskladiće se u narednom kvartalu.

U normativnom delu usvojene su izmene i dopune odluke kojom se određuju ovlašćena i osposobljena pravna lica za zaštitu i spasavanje, a kojima je JP „Aerodrom Ponikve“ uvršten u ove subjekte i odluka o privremenom preuzimanju vodovoda „Ponikve“ na aerodromu Ponikve od strane javno komunalnog preduzeća „Vodovod“.

Prihvaćeni su predlog dodele jednokratne novčane pomoći za ublažavanje posledica šteta nastalih usled elemntarnih nepogoda i drugih nesreća, kao i izveštaj o troškovima radova na odbrani od poplava, otklanjanju neposredne opasnosti od ugrožavanja ljudi i imovine i obezbeđivanja neophodnog nivoa funkcionisanja života na ugroženoj teritoriji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.