ADEKVATNO UTOŠEN NOVAC MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Za sređivanje mokrih čvorova i krečenje u ustanovama Zdravstvenog  centra  Užice, Ministarstvo zdravlja i Republika Srbija obezbedili su 41 milion dinara, od čega 6,5 miliona za Opštu bolnicu Užice, podsetio je posle obilaska užičke bolnice državni sekretar u Miniostarstvu zdravlja Berislav Vekić.

I u ambulanti na Zlatiboru, sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara, iskorišćena su za adaptaciju ovog prostora, dodaje Vekić, pa se sa zadovoljstvom može istaći činjenica da se sredstva Ministarstva zdravlja u Zlatiborskom okrugu adekvatno koriste. Na pitanje da li će ovaj zdravstveni centar i u budućnosti imati podršku Ministarstva zdravlja, Vekić odgovara da će ovo Ministarstvo po određenim prioritetima uvek iznaći način da se obezbede neophodna sredstva.

U 10 domova zdravlja i tri opšte bolnice koje pripadaju ZC Užice svi planirani radovi privedeni su kraju. Preostali su radovi u domovima zdravlja u Bajinoj Bašti i Kosjeriću, rekao je direktor ZC Užice Miloš Božović.

Posle ovih radova u Zdravstvenom centru Užice, uskoro će biti implementiran i integrisani informacioni sistem, najavljuju iz Ministarstva zdravlja. U narednih mesec dana kroz portal Moj doktor, u taj sistem biće uključene i sve zdravstvene ustanove iz ovog regiona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.