1.900.000,00 ZA ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA

U 2016. godini sredstvima budžeta grada Užica, sufinansiraće se realizacija projekata-programa  organizacija civilnog društva u oblasti kulture i razvoja društvene zajednice, u ukupnom iznosu od 1.900.000,00 dinara. Pomenuti iznos raspoređen je na 19 organizacija civilnog društva sa teritorije grada Užica čiji su projekti zadovoljili uslove i kriterijume ovogodišnjeg konkursa.
Konkurs za sufinansiranje projekata organizacija civilnog društva završen je 1. aprila. Prijave na konkurs podnele su 24 organizacije civilnog društva od kojih je po predlogu komisije i odlukom gradonačelnika 19 dobilo određen iznos sredstava.
Inače iznos traženih sredstava višestruko je veći od onog koji je opredeljen iz ovogodišnjeg gradskog budžeta pa je od traženih 3 miliona i 200 hiljada dinara odobreno kao što je i predviđeno budžetom 1 million i 900 hiljada dinara. Najveći iznos sredstava, 430 000 dinara, dobila je Omladina Užica za sufinansiranje troškova organizacije Park festa, dok je 160 hiljada dinara dobilo Etno udruženje Zavičaj, 150 hiljada pripalo je Udruženju ljubitelja džeza a 120 hiljada dinara Gradskom horu Zlatiborska vila. Za projekat Lunovačke mobe opredeljena su sredstva u iznosu od 110 hiljada dok su Udruženja boraca NOR-a i Gradski odbor potomaka ratnika major Kosta Todorović dobili po 105 hiljada dinara. Gradski vatrogasni savez i Dobrovoljno vatrogasno društvo za svoje projekte dobili su po 100 hiljada dinara a društvo istoričara Užica i Udruženje građana Era po 80 hiljada. Udruženje lončara Zlakusa, Centar za profesionalni razvoj, Pevačka amaterska grupa Kadinjača i Užički centar za prava deteta dobiće po 50 000 dinara dok će iznos od po 30 hiljada biti dodeljen projektima Udruženja potrošača Užica, Pevačke grupe Zanatlije i Fudbalskog kluba Kapedunum.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.