POTPISAN UGOVOR O DONACIJI ZA DEČIJI VRTIĆ NA PORI

Predsednica kompanije „Yihai“, Linda Vong, i gradonačelnik Užica, Tihomir Petković, uz prisustvo ministra pravde, Nikole Selakovića, u ponedeljak 8. februara potpisali su u Beogradu ugovor o donaciji u iznosu od 330.000 evra namenjenih završetku izgradnje dečijeg vrtića na Pori.

Kao što je i najavljeno prilikom posete Užicu za Dan grada 9. oktobra prethodne godine sredstva su obezbeđena. Ovom prilikom gospođa Vong je naglasila da je pored humanosti njen cilj saradnja Srbije i Kine na svim nivoima i promocija kineske kulture u Srbiji i Užicu. Još jednom je izrazila zadovoljstvo zbog ranije potpisanog sporazuma o saradnji Užica i kineskog grada Harbina i ponovila da i dalje radi na pronalaženju kineskih investitora zainteresovanih za Užice. Tim povodom je pozvala ministra Selakovića i delegaciju Užica da u roku od nekoliko meseci poseti grad Harbin kao i sedište kompanije „Yihai“ u Pekingu.

Obezbeđivanje donacije za dečiji vrtić, sporazum o saradnji sa kineskim gradom Harbinom i uopšte saradnja Grada Užica i Narodne republike Kine ostvareni su zahvaljujući ministru pravde, Nikoli Selakoviću, koji je uspeo da zainteresuje gospođu Lindu Vong za grad Užice.

10/02/2016

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.